Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » HYRESGÄST » Bredband och kabelTV » Övergång till iTUX bredbandsnät

Nu byter vi kommunikationsoperatör i vårt öppna bredbandsnät. Under våren 2021 tar  iTUX över driften efter en ny upphandling. Vi behöver därför göra en migrering, alltså en omkoppling från ditt befintliga nät hos Zitius till iTUX-nätet. 
 
Övergång våren 2021
Övergången sker etappvis från 9 mars 2021 och fram till 1 juni.
 
Kort avbrott vid övergången
I samband med övergånen kan det bli ett kortare avbrott.  Du kan också behöva starta om utrustningen du har hemma. 
 
Behöver någon komma in i min bostad?
 • Om du bor i flerfamiljshus, behöver vi inte inte komma in i din lägenhet. Omkopplingen sker på central plats i huset.    
 • Bor du i radhus kan vi behöva tillträde till din bostad. Det är i så fall entreprenören Bäck Service & Underhåll som hör av sig om tid någon vecka  innan.
Det här ändras inte  vid övergången:
Befintligt kabel-tv-nät och mobilt bredband påverkas inte
Det befintliga kabel-tv-nätet kommer att fungera precis som tidigare. Om du har tjänster där idag och vill behålla dem, till exempel mobilt bredband, kommer dessa tjänster inte att påverkas.
 
För dig som har mediabox
De flesta kan använda samma mediabox
Om du har flera tjänster via det öppna bredbandsnätet, har du kanske också en mediabox. De flesta behöver inte byta mediabox. Samma box som tidigare fungerar också i det nya bredbandsnätet.

Vissa hyresgäster behöver byta mediabox:
 • Du som bor på Birgittavägen 13-19 (du har redan fått en ny box).
 • Du som bor i radhus (tekniker installerar den nya boxen vid hembesök, du får en särskild avisering från Bäck Installation AB med dag och tid).
 • Vissa hyresgäster som köper flera bredbandstjänster, särskilt om man köper från olika leverantörer.
Det här gäller om du behöver ny mediabox:
 • Om du behöver en ny mediabox, får du en kostnadsfritt via iTUX. Om du inte är hemma, hänger de boxen och ett instruktionsblad på din lägenhetsdörr.
 • På omkopplingsdagen kopplar du in din nya mediabox (bor du i radhus görs det vid teknikers hembesök). Du ser datumet för omkopplingen genom att söka med hjälp av din adress i portalen jarfallahus.itux.se.
 • Den gamla mediaboxen lämnar du till återvinning i kärlet för elektronikavfall.
Här finns instruktionen för hur du kopplar in din nya mediabox.
 
För dig som bor i student- eller ungdomslägenhet (Almen)
 • I din hyra ingår bredband via Riksnet/Halebop. Vi byter leverantör av denna tjänst till Com Hem den 1 juli 2021. För att få tillgång till den nya kostnadsfria bredbandstjänsten behöver du göra en beställning till Com Hem. Kontakta Com Hems kundservice för gruppavtal på tel 0775-17 17 20 så hjälper de dig. Normal leveranstid efter att Com Hem har fått din beställning är cirka en vecka. 
 • Kom ihåg: 1 juli försvinner den gamla kostnadsfria bredbandstjänsten. Du måste alltså beställa den nya kostnadsfria bredbandstjänsten från Com hem i god tid innan dess om du vill kunna använda den. 
 • De boende i huset får ett särskilt informationsbrev om detta i sitt postfack.
 
För dig som flyttar in
Du som flyttar in under våren 2021, kontrollera vilket datum din nya lägenhet kopplas över till iTUX-nätet. Sök med hjälp av din adress i portalen jarfallahus.itux.se.

Tillhör du fortfarande Zitius-nätet när du flyttar in, beställ bredbandstjänster från en leverantör som finns i båda näten. Då ser din leverantör till att tjänsterna följer med vid övergången till iTUX-nätet.

Här finns mer information till dig som flyttar in.

 
 
Portal för information, sökning bland leverantörer och beställning:
jarfallahus.itux.se iTUX_logo.png
 
Allänna frågor om iTUX-nätet:
info@itux.se  
Tel 0771-40 70 77

SokrutaAterskapadWebbb.jpg
För datum då just mitt hus kopplas över till iTUX-nätet:
jarfallahus.itux.se kan du inom kort söka på din adress och se vilket datum just ditt hus kopplas över till iTUX-nätet. 

Felanmälan av bredbandstjänst:
Kontakta alltid din tjänsteleverantör. Det är bara tjänsteleverantören som kan felsöka och hjälpa dig på rätt sätt.
 
Så berörs du av bytet till nytt bredbandsnät:

Du som idag köper bredbandstjänster från en leverantör som även finns i det nya nätet
Du kan välja att behålla dina tjänster om du vill. Dina tjänster flyttas automatiskt till det nya nätet. 

Det här behöver du göra som kund hos Riksnet eller jalla! Bredband
Om du idag köper bredbandstjänst från Riksnet eller jalla! Bredband måste du säga upp denna tjänst. Dessa leverantörer finns inte i det nya nätet. Du kan istället teckna helt nya tjänster inom tv, bredband och telefoni i det nya öppna bredbandsnätet. Förbeställ dina nya tjänster redan nu via jarfallahus.itux.se för att inte vara utan tjänst efter omkopplingstillfället. 

Det här behöver du göra som kund hos Telia
Telia finns inte som leverantör i det nya bredbandsnätet. 

 • Har du bredbandstjänst från Telia kommer denna att migreras till en Halebop-tjänst. För frågor gällande detta kontakta Telia eller Halebop.
 • Har du IPTV, telefoni eller företagstjänst från Telia behöver du säga upp denna tjänst. Du kan istället teckna helt nya tjänster i det nya öppna bredbandsnätet med tjänster inom TV, bredband och telefoni. Från och med nu kan du söka på din adress på jarfallahus.itux.se och få information om vilket datum du kopplas om. Observera: du behöver förbeställa dina nya tjänster till detta datum för att inte vara utan tjänst vid omkopplingstillfället.
Bredband 2/2 Mbit/s helt utan kostnad
Som hyresgäst hos Järfällahus har du möjlighet att beställa bredband med hastigheten 2/2 Mbit/s kostnadsfritt via det öppna bredbandsnätet. Tjänsten erbjuds av ett flertalet tjänsteleverantörer och kan beställas via jarfallahus.itux.se/tjanster. Sök på Bredband 2/2 för att se vilka som erbjuder tjänsten. Du kan även ta kontakt med tjänsteleverantören direkt via telefon för att se om tjänsten erbjuds. Kontaktuppgifter hittar du på 
jarfallahus.itux.se/partners.

Vill du teckna tjänster i det nya öppna bredbandsnätet?
I portalen jarfallahus.itux.se hittar du alla leverantörer som erbjuder tjänster i det nya öppna bredbandsnätet. Du kan inom kort söka på din adress på jarfallahus.itux.se och få information om datum för omkoppling. Det är till detta datum du förbeställer dina nya tjänster.
 
Järfällahus informerar
 • Högst upp i den här spalten ser du kontaktuppgifter för mer information om övergången till iTUX-nätet.
 • Runt 1 mars fick du en folder i brevlådan med information om övergången till det nya nätet. Vi informerar också i kundtidningen Bo i Järfälla.
 • Välkommen att ta del av informationen som ständigt uppdateras här på Järfällahus webbplats.