Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » HYRESGÄST » Mötesplatser » Mötesplatsen Termovägen

Hej och välkommen till T8an!

Järfällahus nya mötesplats på Termovägen 4-8

Gabriel_Simon3.jpg

Mycket på gång på Mötesplatsen T8an!
Det händer mycket framöver på Termovägens mötesplats, T8an. Förutom vår läxläsning och kreativt skrivande, så utvidgar vi verksamheten ytterligare med flera inspirerande, kreativa och folkbildande aktiviteter. Det gör vi i samarbete med dig som som bor i området. Alla våra aktiviteter hittar du lite längre ner.
 
Kom och var med!
Kom och var med och forma verksamheten på T8an! Vi vill att mötesplatsen ska utgå från dina idéer till olika aktiviteter, så kom ner och prata med oss! Vi välkomnar alla verksamheter så långt det är möjligt.

Vill du samverka med oss på Mötesplatsen T8an? Vi välkomnar också samarbete med olika organisationer: Civilsamhället, nationella organisationer, lokala föreningar, grupper, företag osv.  Hör av dig till oss så pratar vi vidare!
 
Allt är kostnadsfritt och utan anmälan
Vår verksamhet är öppen för alla som bor i Järfällahus områden. Alla aktiviteter är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. Det är bara att komma förbi! Om du behöver anmäla dig i förväg, så skriver vi det i så fall. 
 
Öppettider på T8an

Måndag – torsdag: kl 10.00 – 18.00
Fredagar, ojämna veckor: kl 10.00 – 18.00
Fredagar, jämna veckor: kl 12.00 – 20.00

__________________________________________ 

Kontakt
Simon Matiwos, områdesutvecklare, 08-580 83 661,  simon.matiwos@jarfallahus.se
Gabriel Kasto, områdesutvecklare: 08-580 83 675,  gabriel.kasto@jarfallahus.se
__________________________________________
 

AKTIVITETER PÅ T8an JUST NU
 

Läxläsning
Välkommen till vårt läxläsningsrum T8ans övre plan. Här finns möjlighet att läsa läxor och plugga till prov i en miljö som gynnar koncentration och lärande.

Tid: Måndagar och onsdagar, kl 16.00 – 18.00.
 
 
Kreativt skrivande
Välkommen till grundkurser i kreativt skrivande (musik/poesi/novell). Du får möjlighet att uttrycka dig i skrift med hjälp av olika metoder som får din fantasi att flöda. Kurserna leds av Simon Matiwos, områdesutvecklare, som är en av initiativtagarna bakom bl a Svenska förortsmästerskapet i poesi och som fått motta Diakité och Sachs Stipendiet för sin poesi.

Tid: Tisdagar och torsdagar, kl 16.00 – 18.00.

 
Föräldrafika med föräldrastöd
Ett program i samarbete med Järfälla kommun och socialförvaltningen i Järfälla för dig som är förälder och född i ett annat land. Här får du möjlighet till utveckling och stöd i ditt föräldraskap och samtidigt få träffa andra utrikesfödda föräldrar. Varje träff har ett tema som rör barn- och familjeliv i Sverige. Vi bjuder på fika och det kostar inget att vara med!

Vid träffarna finns också personal från socialtjänsten, som svarar på dina frågor och berättar om hur de arbetar med bland annat föräldraskapsstöd, fältarbete och Föräldrastödgrupper, så kallade FöS-grupper. Träffarna hålls på lätt svenska, med stöd på somaliska. 
 
Tid: Kl 17.30-20.00. Programmet omfattar fem tillfällen.
Datum: Fredag 24 februari, tisdag 28 februari, fredag 10 mars, tisdag 14 mars och fredag 24 mars

Vill du delta? Anmäl dig under "Mötesplats T8 i Kallhäll" på sidan www.jarfalla.se/fos

 
Tjejkvällar

Tillsammans med Kallhälls 4H gård anordnar vi tjejkvällar, där vi pysslar, gör T-shirts med batik samt smycken och egna hudvårdsprodukter. Vi vänder oss främst till dig som är tjej mellan 13–25 år. På nästa tjejträff är programmet planerat så här: 
Kl 12–13:    Lunchfodring av djuren (på 4H-gården)
Kl 13-16:45   Pyssel, göra egen deo/hudkräm och göra batik t-shirts (på T8an)
Kl 16:45-17:30  Intag och fodring av djur (på 4H-gården)

Tid: Fredagen den 3 mars. 
 

Aktivitetscafé
Varje onsdag anordnar vi ett "Aktivitetscafé" tillsammans med Järfälla kommun. Här träffar du våra områdesutvecklare samt Mamma-ambassadörer och tillsammans  spånar vi förutsättningslöst på idéer och behov som behöver tillgodoses i området.
 
Träffarna är 2 timmar, det är bara att komma ner och ta en aktivitetsfika med oss. Det är inget krav på att delta på alla träffar, du kommer när det passar dig. Barnen är också välkomna och kan samtidigt pyssla, rita och göra sina läxor i våra andra rum.
Låter det här intressant?  Prata med våra områdesutvecklare Simon och Gabriel! 
 
Tid:  Varje onsdag, kl 17.00-19.00.  Träffarna startar upp när vi fått kontakt med några pappor som vill delta.

 
Mentorsprogrammet ”Kan jag, kan du”
Mentorsprogrammet ska hjälpa lokala ungdomar att få en inblick i olika yrken och branscher på arbetsmarknaden. Det sker genom att vi skapar möjlighet att komma i kontakt med etablerade yrkesprofiler inom näringslivet. Ungdomarna matchas med varsin mentor som de får träffa vid några tillfällen under vårterminen. Eventuellt görs också studiebesök på mentorns arbetsplats. Målet är att programmet ska kunna leda till praktik eller sommarjobb när det slutförs i juni. Läs mer här

Tid: Programmet startar upp i mars.

Programmet omfattar ett tiotal ungdomar som går i nionde klass på högstadiet. Platserna till vårens mentorsprogram är redan fyllda och intresseanmälan har stängts. Vi återkommer med information när det finns en ny möjlighet att anmäla intresse till nästa programomgång.

 
Kommande: Multistudion – Kreativa huben
På Mötesplatsen vill vi också skapa en plats för alla som har lust att verka i ett kreativt sammanhang med många olika typer av människor. Den kreativa huben ska ge förutsättningar för besökarna att utveckla sin kreativa ådra genom film, foto, musik och podd. Just nu pågår ombyggnad av T8ans lokaler för att vi ska kunna ha vår planerade verksamhet. Arbetena beräknas vara klara under våren, och då öppnar vi upp den kreativa huben för besökare.

Alla Järfällahus hyresgäster kommer att kunna använda den kreativa huben under våra öppetttider på Mötesplatsen. Det kommer att finnas plats för cirka tio personer i taget. I den särskilda musikstudion kommer två personer åt gången att kunna skapa musik, poddar och liknande. Huben kommer att vara gratis att använda, och all användning kommer att ske i samråd med Järfällahus områdesutvecklare Simon och Gabriel. Vi återkommer med information om när Kreativa huben öppnar.
 
Hjärtligt välkomna till T8an!