Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » "Jag trivs jättebra här på Almen!"

  "Jag trivs jättebra här på Almen!"

  Publicerad: 2020-05-14 Senast ändrad: 2020-05-14

  – Jag har bott här sedan första inflytt och trivs bra. Jag är uppvuxen i Skälby, så det var praktiskt att kunna flytta hemifrån utan att behöva lämna kommunen.

  Det säger Alva Liljestrand Foss, 25, som bor i en av studentlägenheterna i Almen i Barkarby. Hon studerar på Stockholms universitet för att bli lärare i svenska och geografi, så närheten till Barkarby station är en stor fördel för henne.

  Närområdet har mycket att bjuda på, tycker också Micke Piotrowski, 22. Han bor i en av ungdomslägenheterna och arbetar med skåpluckor i familjens företag och med skoförsäljning. 
  – Här är nära till allt, säger han. Bara 20 minuter till T-centralen. Nära till Barkarbystaden och Veddesta som byggs ut. Man kan sticka ut och springa i naturreservatet. Och så är det gångavstånd till ett par av kommunens bästa restauranger. Man känner sig well connected när man bor här.

  Ännu en av de boende i Almen dyker upp. Det är Laura Arif, 23, som just flyttat in.
  – Jag trivs jättebra här! säger hon.

  Det finns en bra gemenskap i huset. De boende känner igen varandra och hälsar i porten. Man håller också kontakt via en egen facebookgrupp, där de flesta som bor i huset är med. 
  – Här kan man till exempel fråga om någon har verktyg att låna ut eller skriva om att man ger bort möbler när man ska flytta, säger Alva. Även folk som står i kö har hört av sig och ställt frågor om hur det är att bo här.

  Alva tycker om sin lägenhet. 
  – Det är en riktig lägenhet med snyggt trägolv, fast det bara är 25 kvadratmeter, säger Alva. Köket är inte bara en kokvrå utan ett ordentligt kök. Jag trivs!


  Läs mer om livet och läget i Järfällahus områden i vår tidning Bo i Järfälla. Nytt nummer ute nu i dagarna!

  BoIJarfall2_2020_LankbildArtikel.jpg