Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Miljövärdar ska ge tryggt och snyggt

  Miljövärdar ska ge tryggt och snyggt

  Publicerad: 2020-12-21 Senast ändrad: 2020-12-21

  Järfällahus kommer genom ett nytt samarbetsprojekt med Järfälla kommun att ta emot tolv personer som ska arbeta som miljövärdar i våra bostadsområden under 2021. Redan efter nyår börjar de sex första personerna, och resterande kommer i slutet av januari.

  Miljövärdarna kommer att arbeta inom Järfällahus tre olika fastighetsskötarteam. Tillsammans med vår ordinarie personal kommer de finnas ute i bostadsområdena för att se till så att det är rent och snyggt. Miljövärdarna ska även se till så att miljörummen hålls rena och hjälpa hyresgäster att slänga sitt avfall på rätt ställe. När avfall inte slängs på rätt ställe skapar det problem med att det bland annat lockar till sig skadedjur, som t ex råttor.

  Samarbetet görs inom ramen för de projekt som Järfälla kommuns arbetsmarknadsenhet driver och syftar till att få personer att närma sig arbetsmarknaden, så att de kan stärka möjligheterna att så småningom få ett arbete. Genom den här satsningen kommer tolv personer att kunna slussas ut i ett arbete under ett år. Samarbetet kommer att utvärderas efter första året, men målsättningen från Järfällahus och Järfälla kommun är detta skall fortsätta och utvecklas i framtiden.

  Rollen som miljövärd är framtagen som en del i vår stora fokusering på ökad trygghet i bostadsområdena. För att ännu bättre kunna möta våra hyresgästers behov på ett så bra sätt som möjligt satsar vi på att öka vår närvaro ute i bostadsområdena. Utöver att ta emot tolv miljövärdar ska vi även stärka upp vår förvaltningsorganisation med sex nya fastighetsskötare. En särskild trygghetsstrateg håller också på att rekryteras och det pågående trygghetsarbetet med trygghetsvärdar ska utökas från och med 2021.