Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08.00 - 16.30 | Lunchstängt 11.30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Mötesplats Jakobsberg för ökad trygghet i centrum

  Mötesplats Jakobsberg för ökad trygghet i centrum

  Publicerad: 2020-07-23 Senast ändrad: 2020-07-23

  Nu är Mötesplats Jakobsberg invigt i en av Järfällahus lokaler vid nedgången till pendeltågstunneln i Jakobsbergs centrum. Platsen ska bidra till ökad närvaro av trygghetsaktörer i centrala Jakobsberg.
  Detta trygghetskontor är en del av det 77-punktsprogram för ökad trygghet och säkerhet i Järfälla som beslutades i Kommunstyrelsen i april 2019. Bakgrunden är att Jakobsbergs centrum har upplevts som otryggt, särskilt vid stationsområdet.

  Mötesplats Jakobsberg ska vara en bas för kommunens trygghetsaktörer såsom ordningsvakter, trygghetsvärdar, fältassistenter och nattvandrare där de kan samlas och hålla informationsmöten innan de ska ut och jobba på kvällen.

  - Vi är glada att kunna bidra till ökad trygghet i Jakobsbergs centrum, säger Zara Lahouar, vice vd för Järfällahus. Mötesplats Jakobsberg är en ny och viktig del i det arbetet.

  Lokalen ska även kunna rymma andra aktiviteter såsom temaveckor, olika sorters möten och öppna hus, som till exempel krisberedskapsveckan. Mötesplats Jakobsberg invigdes den 24 juni.