Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Nu kan du ansöka om lägenheterna i Riddarens hus B

  Nu kan du ansöka om lägenheterna i Riddarens hus B

  Publicerad: 2020-09-02 Senast ändrad: 2020-09-02

  ​Nu annonserar vi ut lägenheterna i hus B i vårt nybyggda kvarter Riddaren i centrala Jakobsberg. Här sker inflyttningen 1 december.

  Hus E, D och C uthyrda

  Den första delen av Riddaren att bli bebott är hus E, som ligger närmast Magnusvägen. Hit går flyttlassen just nu. Hus D och C är uthyrda och inflyttningarna sker under hösten.

  Hus A annonseras ut vecka 39

  Sist att annonseras ut blir lägenheterna i hus A, den del som är närmast centrum. Dessa bostäder annonserar vi ut i början av vecka 39 (runt 22 september). Inflyttningen sker 16 december. Sedan är hela huset klart och fullt av hyresgäster.

  Sök valfritt antal i varje etapp

  Vi hyr ut lägenheterna enligt vår uthyrningspolicy. Det innebär att de nya lägenheterna fördelas mellan vår externa kö (för dig som bor eller arbetar i Järfälla), vår interna kö (för dig som redan bor hos Järfällahus) och Bostadsförmedlingen i Stockholm (för dig som varken bor eller arbetar i Järfälla).
  Ett undantag från de vanliga rutinerna är att du kan söka valfritt antal lägenheter i Riddaren i varje etapp.

  Bostadsväljaren ger info om lägenheterna

  För att hjälpa dig att få en bra bild av lägenheterna i Riddaren har vi en digital bostadsväljare här på webbplatsen. Med hjälp av den kan du enkelt se vilka lägenheter som hyrs ut just nu, var de ligger i huset samt fakta om varje lägenhet. Klicka här för att komma till Bostadsväljaren.
  Det kommer inte att bli någon visning på plats av lägenheterna.

  Så ansöker du om en lägenhet i Riddaren

  • Logga in på Mina sidor och ansök om den/de lägenheter som du är intresserad av. Du kan ansöka om hur många lägenheter du vill i Riddaren i varje etapp.

  • Efter ca en vecka stängs uthyrningen och vi börjar gå igenom ansökningarna. Vi kontaktar dig via Mina sidor om du är en av de som har längst kötid av alla som ansökt om en viss lägenhet. Se till att dina kontaktuppgifter på Mina sidor är uppdaterade!

  • Om du blir erbjuden en lägenhet, tacka Ja eller Nej på Mina sidor. Om du inte svarar alls räknas det som ett nej.

  • Vi gör vår sedvanliga kontroll av bland annat inkomster inför eventuell kontraktsskrivning. Ha intyg redo för att påskynda handläggningen. Här kan du se vilka intyg du behöver förbereda.

  • Om du blir godkänd för att hyra en lägenhet kontaktar vi dig om kontraktsskrivning. Vi återkommer sedan om rutiner för själva inflyttningen.