Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Oroar du dig för hyran?

  Oroar du dig för hyran?

  Publicerad: 2020-04-03 Senast ändrad: 2020-04-03

  Coronaviruset orsakar problem överallt i samhället. På Järfällahus följer vi händelseutvecklingen noga för att kunna möta de behov som uppstår med anledning av pandemin. Vi har en löpande dialog med Järfälla kommun om de nya ekonomiska svårigheter som kan drabba både privatpersoner och företag. Vår ambition är att ingen hyresgäst ska behöva bli av med sitt hyreskontrakt på grund av pandemin. Därför är det viktigt att du kontaktar oss om du får problem att betala hyran. Tillsammans kan vi hitta en lösning.

   

  Du som hyr bostad

  Vi får en del samtal från hyresgäster som är oroliga för att inte kunna betala sin hyra som en konsekvens av coronaviruset. Det är viktigt att du kontaktar vår ekonomiavdelning på tel 08-580 836 00 och berättar om du skulle få svårt att betala din hyra. Detta för att vi tidigt ska få vetskap om den situation som uppstått för dig så att vi tillsammans kan komma överens om en avbetalningsplan.
  För alla som är drabbade på detta sätt avvaktar vi också med att gå vidare till inkasso med den obetalda hyran.

   

  Du som hyr lokal

  Många lokala företag i Järfälla har drabbats hårt av den pågående krisen. Järfälla kommun har därför genomfört ett antal konkreta åtgärder för att hjälpa företagen. Bland annat har man beslutat att förlänga betalningstiden på lokalhyror till 90 dagar. Detta gäller även för Järfällahus lokalhyresgäster.

  Det innebär att du som lokalhyresgäst har möjlighet att få 90 dagars anstånd med hyran, om du hör av dig till oss. För närvarande gäller detta hyrorna för april och maj, som då behöver vara inbetalda senast sista juni respektive sista juli. Kom ihåg att du kan göra delbetalningar när du vill fram till den sista juni, då hela aprilhyran ska vara betald, och fram till sista juli, då hela majhyran ska vara betald. Ring vår ekonomiavdelning på 08-580 836 00 för att komma överens om att få betala hyrorna för april och maj upp till tre månader senare.
   

  Vid frågor om din hyra, välkommen att kontakta vår ekonomiavdelning på tel 08-580 836 00.
  -    -    -    -