Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Riddaren officiellt invigd

  Riddaren officiellt invigd

  Publicerad: 2020-12-17 Senast ändrad: 2020-12-17  Järfällahus nybygge Riddaren, som sakta vuxit fram under det senaste året är nu helt färdigställd, vilket firades med invigning i tisdags. Den symboliska bandklippningen gjordes av Björn Lindforss, Järfällahus styrelseordförande (M) och Jennie Sahlsten, vd för Järfällahus. Under rådande omständigheter med covid-19 var invigningen av Riddaren inte öppen för allmänheten, utan skedde digitalt med filmklippet ovan. 

  Fastigheten Riddaren består totalt av 132 nya lägenheter, två kommersiella lokaler och en förskola. Mer än hälften av lägenheterna är enrummare och resten är tvåor och treor. Det nya bostadshuset vid Riddarparken mitt i Jakobsberg har sakta vuxit fram under senaste året. Nu är sista delen inflyttningsklar och fastigheten är därmed helt färdigställd. Adressen är Riddarstråket.

  Riddarens bostadshus är en U-formad byggnad uppdelad i fem olika delar som byggts i olika etapper. Den första delen som färdigställdes är ett loftgångshus på 4 våningar och den sista delen som nu färdigställs är det högsta huset med 8 våningar. Uthyrning och inflyttning har skett i etapper sedan våren 2020. De allra första hyresgästerna flyttade in 1 september och sedan har inflyttning skett i etapper under resten av året. Den 16-17 december får den avslutande etappen sina nya hyresgäster.


  Huset är uppfört av John Svensson Byggnadsfirma AB (JSB) på uppdrag av Järfällahus och är byggd att leva upp till kravet Miljöbyggnad Silver.  Den sista delen av byggnaden innefattar en ny förskola, som byggts samman med byggnadens västra del. Utanför blir det en gård med lekvänlig miljö. Den nya förskolan planeras öppna i början av 2021.