Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Röster från Riddaren

  Röster från Riddaren

  Publicerad: 2020-09-03 Senast ändrad: 2020-09-03

  1 september började de första hyresgästerna att flytta in i Riddaren. Alla hade sin egen tid för att hämta ut nycklar och för att använda hissen, och dessutom hade vi öppnat en separat entré för nyckelutlämningen - allt för att minska trängseln nu i coronatider.


  Det var en speciell känsla för de 24 hyresgäster som för första gången fick stiga in i sina alldeles nybyggda lägenheter och fylla dem med sina egna saker. Här är några av de nyinflyttade som berättar om sin väg till att bo i Riddaren.

  RiddarenSandraFreddie2_webb-(1).jpg

  Sandra och Freddie flyttar in i en etta med högt i tak och sovloft. De har bott tillsammans i Hässelby och flyttar nu till Jakobsberg, en välkänd trakt för Freddie.

  - Jag har bott på Tallen och på Söderhöjden tidigare, berättar han. Från Tallen är jag van vid matavfallsinsamling, som finns här på Riddaren. 

  - När vi såg de lediga lägenheterna i Riddaren sökte vi spontant allihopa, berättar Sandra. Vi blev erbjuda den här och en till. Vi kommer från en tvåa, så vi kommer nog att behöva en garderob till, men det är bra med sovloftet som gör att vi blir av med sängen från golvet. Då blir det mer plats.

  - Det här har ni gjort bra, Järfällahus! säger Freddie.


  KhadarBalkongen_webb.jpg

  Khadar flyttar in i en etta med ingång från loftgången ett par våningar upp i huset. För honom innebar det en kort sträcka att flytta, bara tvärs över gatan från Magnusvägen. Och flytten är efterlängtad.
  - Jag har väntat länge på det här, säger han. Jag har bott inneboende, så det känns jättebra att ha en egen lägenhet nu. Nu slipper jag köa till köket och badrummet. Jag jobbar på Dahl i Kallhäll och går upp tidigt på morgonen, och då är det bra att kunna sova ifred.


  RiddarenAdaDorr_webb-(1).jpg

  Ada flyttar in i en etta på markplan. Hon fick lägenheten via Bostadsförmedlingen och flyttar hit från Älvsjö, där hon jobbar inom psykiatrin. En dröm är att kunna få jobb på Jakobsbergs sjukhus, som bara är några minuters promenad från Riddaren.
  - Jag såg bilderna på lägenheten och tyckte direkt att den verkade jättefin, berättar Ada.
  Att det är en liten lägenhet ser hon inte som ett problem.
  - Jag är frånskild och mina döttrar är stora. Jag jobbar mycket och orkar inte städa så mycket, så det passar bra med något litet. Här finns allt jag behöver!