Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2020 » Trygghetstisdag, nytt samarbete för ett tryggare Järfälla

  Trygghetstisdag, nytt samarbete för ett tryggare Järfälla

  Publicerad: 2020-11-19 Senast ändrad: 2020-11-19

  Trygghetstisdag är en ny samverkansform, som kompletterar övriga trygghetssatsningar genom ett särskilt fokus på medborgarperspektivet. Syftet är att gemensamt lyfta trygghetsfrågor ur järfällabornas synvinkel under ett antal tisdagar framöver. Bakom initiativet står polisen i Järfälla, Järfälla kommun, Järfällahus och Brandkåren Attunda.
   
  Startskottet för Trygghetstisdag gick i förra veckan vid en rundvandring på Termovägen, Lilla Ulvsättra. Förutom Järfällahus deltog representanter för polisen, brandkåren, Avarn security (parkeringsövervakning), lokala hyresgästföreningen och Järfälla kommuns trygghetsvärdar, säkerhetssamordnare samt koordinator för integration och segregation.
   
  Att träffas i samverkan är en utmaning i dessa coronatider. Deltagarna delade upp sig i mindre grupper med olika startplatser innan de gick runt i området för att identifiera platser där tryggheten kan förbättras. Samtalen handlade bland annat om åtgärder såsom bättre belysning, nedklippning av växtlighet och borttagning av klotter. På grund av pandemin hade allmänheten inte inbjudits, men man fick ändå in värdefulla synpunkter från personer som var ute och rörde sig i området.
   
  Under vandringen noterade man inte bara problem utan också vad som fungerar bra ur ett trygghetsperspektiv. Detta för att kunna bygga upp praktisk kunskap och goda idéer som kan användas på andra platser.
   
  Trygghetstisdag kommer att dyka upp på fler platser i kommunen och vid flera tisdagar framöver. Vi återkommer med information om nästa tillfälle och inte minst hur du kan bidra med synpunkter och idéer på ett coronasäkert sätt.