Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2021 » Årets mottagare av Novastipendiet utsedda

  Årets mottagare av Novastipendiet utsedda

  Publicerad: 2021-04-15 Senast ändrad: 2021-04-15


  Novastipendiet är Järfällas eget stipendium för kultur av och med barn och ungdomar i vår kommun. Bakom stipendiet står Järfällahus AB, HSB Norra Stor-Stockholm, Jakobsbergs Centrum (Citycon) och Järfälla Kultur. Nu är årets stipendiater utsedda.

  Följande projekt/idéer beviljas medel under 2021/2022:

  Berghemskolan
  Återbruk med nytt stuk   17 000:-        

  Eleverna i årskurs 1 och 2 kommer att besöka Tom Tits  Experiment i Södertälje där eleverna får testa olika uppfinningar för att sedan ta med sig inspiration till klassrummet för konstnärligt arbete. De kommer att konstruera egna tekniska lösningar med hjälp och stöd i olika konstverk. Verken skapas av återvunnet material. Eleverna får lära sig om hållbar utveckling utifrån ekologiska, sociala och ekonomiska hållbarhetsaspekter.


  Vittra Jakobsbergs förskola
  Jordens kraft för hållbar utveckling   13 000:-        

  Genom erfarenhetsbaserat och utforskande lärande kommer barnen lära sig hur de kan ta hand om sig själva och vår jord på ett hållbart sätt. Barnen kommer att delta i odlingsprocesser från frö, till skörd, till något gott som man kan äta och bidrar till ett bättre klimat. En fotobok kommer att skapas med barnens egen receptbok på maträtter som tillagas av det barnen skördat.


  Järfälla Simsällskap konstsimssektionen
  Konstsim för alla    30 000:-        

  Barn och ungdomar i olika åldrar kommer att erbjudas möjlighet att testa på konstsim. Projektet går ut på att introducera konstsim till nya målgrupper genom att synas på ett av kommunens största allmänna utomhusbad, Görvälnsbadet. Genom öppna träningspass för alla intresserade är målet att projektet ska bidra till att fler får upp ögonen för konstsim. Under sommarens bästa semester- och badveckor v. 29-31 kommer träningspassen erbjudas.

   

  Utdelning och redovisning 4 oktober

  Stipendierna delas ut i Jakobsbergs centrumgalleria på internationella barndagen, måndagen den 4 oktober kl 17.00 som en del av kulturmånaden oktober. Under ceremonin presenteras också ett program där förra årets stipendiater redovisar sina projekt. Arrangemanget genomförs förutsatt att coronasituationen tillåter.