Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2021 » Fototävlingen "Mitt Söderhöjden" avgjord.

  Fototävlingen "Mitt Söderhöjden" avgjord.

  Publicerad: 2021-05-06 Senast ändrad: 2021-05-06


  Under mars genomfördes en fototävling med temat Mitt Söderhöjden. Tävlingen var öppen för alla mellan 16 och 25 år och målet var att lyfta fram den positiva bilden av Söderhöjden. Arrangör var Huset på höjden, kommunalt kultur- och aktivitetshus.

  En jury bestående av representanter för Järfälla kommun, Järfällahus samt aktiva invånare på Söderhöjden har röstat fram de tio bästa fotografierna och utsätt en vinnare av fototävlingen med följande motivering:

  ”Juryns val av bästa bild i fototävlingen med tema Mitt Söderhöjden föll på ”Välkommen 2020!” av Mia Svensson. Fotografen skickade in tre bilder från sin lägenhet med utblick mot Söderhöjdens torg, taget vid olika årstider och väderlekar. Det vinnande fotografiet är taget på nyårsafton och man ser ljus från fönster, gatlyktor och fyrverkerier vid torget som är Söderhöjdens mittpunkt. På marken på torget anar man texten kring konstverket: …en plats för möten och glädje. Söderhöjden… En bra bild som representerar det pågående livet på Söderhöjden!”

  Grattis till vinnande Mia Svensson!

  Fotografierna visas i form av 50x70 cm förstoringar i Huset på höjdens galleri med start den 17 maj, i den mån gällande restriktioner tillåter, samt även digitalt via Järfälla kommuns Bildarkiv.