Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08.00 - 16.30 | Lunchstängt 11.30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2021 » Nu kör vi!

  Nu kör vi!

  Publicerad: 2021-09-30 Senast ändrad: 2021-10-03

  Äntligen är det igång, vårt stora och omfattande renoveringsarbete av fastigheterna från 1960-70 talet i Jakobsberg. Totalt är det cirka 2.600 lägenheter med tillhörande arbeten, som nu bit för bit omsorgsfullt och hållbart ska renoveras i dialog med våra boende.

  Det var i fredags som styrelseordförande Björn Lindforss (M) tillsammans med vd Jennie Sahlsten och Johan Lindberg, projekt- och affärsutvecklare på M3 Bygg, officiellt invigde hela satsningen genom att måla de första penseldragen. Platsen var Sångvägsgaraget, eftersom både det och låghusen i området blir först ut att renoveras i projektet.
   
  Renoveringen görs tillsammans med vår byggentreprenör M3 Bygg AB och omfattar fastigheterna i sex av våra bostadsområden i Jakobsberg.
  • Sångvägen, 462 lägenheter
  • Söderhöjden, ca 320 lägenheter
  • Engelbrektsområdet, ca 520 lägenheter
  • Tallbohov, ca 800 lägenheter
  • Dackehöjden, ca 120 lägenheter
  • D-området, ca 370 lägenheter

  Alla lägenheter kommer att genomgå en grundrenovering och sedan kommer övrig renovering göras nivåer efter hyresgästens val. Arbetena kommer att utföras etappvis och i en nära dialog med våra boenden. Ett särskilt samrådsavtal med Hyresgästföreningen om boinflytande har därför också tecknats. När renoveringsarbetet i fastigheterna är klart blir det dags för utemiljön att utvecklas till det bättre. Arbetena kommer att pågå några år framöver.
   
  Projektsida för aktuell information
  På vår projektsida på webben (Vi bygger/projekt i våra områden) kan du följa projektets genomförande. På  sidan kommer vi lägga upp all aktuell information som rör renoveringsarbetet. Där kommer du också att kunna hitta information om mötena som vi löpande kommer ha med de hyresgäster som berörs under projektets gång.

  Vi skickar ut inbjudan till informationsmöten löpande till alla hyresgäster, allteftersom det blir aktuellt att beröras av renoveringsarbetena.