Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08.00 - 12.00

Sök
Start » OM OSS » 2021 » Rekordmånga sommarjobb hos Järfällahus

  Rekordmånga sommarjobb hos Järfällahus

  Publicerad: 2021-05-20 Senast ändrad: 2021-05-20

  Järfällahus samverkar med Järfälla kommun för att ungdomar ska få möjlighet till sommarjobb. I år är det totalt 32 ungdomar mellan 16 och 18 år som får sommarjobb hos Järfällahus. Förra året tog vi emot nio ungdomar, men i år är det mer än tre gånger så många. Dessutom är ungdomarna barn till boende i Järfällahus fastigheter.

  — Ett sommarjobb är ofta det första mötet med arbetsmarknaden för unga, samtidigt som engagemanget för bostadsområden och utbytet mellan ungdomar ökar. Det är ett exempel på hur vi som fastighetsbolag tar ett socialt ansvar, säger Jennie Sahlsten, vd på Järfällahus.

  Ungdomarna kommer att arbeta inom Järfällahus fyra fastighetsskötarteam: Snapphanevägen, Söderhöjden, Drabantvägen och Termovägen. I samarbete med våra fastighetsskötare kommer de bland annat att utföra arbetsuppgifter som ska bidra till att öka trivseln och tryggheten i bostadsområdet, exempelvis att städa och plocka skräp, trädgårdsskötsel, men det kan också vara enklare måleri- och reparationsarbeten

  — Många branscher kan inte erbjuda lika många sommarjobb i år på grund av coronapandemin. Då känns det extra roligt att det blir tvärt om hos oss. Vi satsar på att kunna erbjuda fler jobb för ungdomar än vanligt. Eftersom sommarjobbarna framför allt arbetar utomhus och inte har direkt kontakt med hyresgäster kan jobben också anpassas efter coronasituationen, säger Lars Jonasson, förvaltningschef på Järfällahus.

  Sommarjobbarna delas upp på två perioder, där 16 ungdomar jobbar 3 veckor. Den första perioden är mellan 14 juni - 2 juli och den andra är mellan 5 juli – 23 juli.