Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2021 » Tillfällig hyresrabatt till lokalhyresgäster

  Tillfällig hyresrabatt till lokalhyresgäster

  Publicerad: 2021-05-07 Senast ändrad: 2021-06-01

  Företagen i våra kommersiella lokaler har det fortsatt svårt ekonomiskt på grund av effekterna av pandemin. Järfällahus har därför beslutat att ge 50% hyresnedsättning på lokalhyror för perioden januari-mars 2021 till drabbade verksamheter. 

  Järfällahus följer regeringens riktlinje som beslutades i april om hyresstöd till företag som drabbats ekonomiskt med anledning av pandemin. Hyresnedsättningen gäller endast kommersiella lokaler och är riktat till företag i detaljhandeln samt hotell- och restaurangbranschen samt till vissa andra konsumentnära branscher. De verksamheter som uppfyller kraven enligt regeringens lista kan söka hyresrabatten. Se listan här
   
  Du måste ansöka till Järfällahus senast 31 maj
  Krav för att få hyresnedsättningen är att du skriver en överenskommelse med Järfällahus om rabatt på hyran, ger intyg om din verksamhet och ekonomisk situation samt att verksamheten finns med på regeringens lista över utsatta branscher. 
   
  Vi skickar ut brev till de lokalhyresgäster som berörs

  Om din verksamhet berörs av stödet kommer du att få ett brev utskickat från oss med de dokument som ska fyllas i, undertecknas och skickas tillbaka till oss. De är;

  1. Intyg från lokalhyresgäst om verksamhet och ekonomiska situation
  2. Överenskommelse om tillfällig hyresrabatt för lokalhyresgäst.
  3. Utbetalningsblankett med fullständigt kontonummer och bank


  De här dokumenten måste ha inommit till Järfällahus senast den 31 maj. Efter vi har fått in dina signerade dokument kommer hyresersättningen att betalas ut under juni månad. (Notera: om du har eventuell hyresskuld hos Järfällahus kommer avdrag för skuld att göras från beloppet). 

  Mer information

  Samlad information om regeringens beslut till förordning (2021:273) om tillfälliga rabatter för fasta hyreskostnader i utsatta branscher och de regler som gäller kan du läsa här.