Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2022 » Brandövningar på Sångvägen 12 under januari-februari

  Brandövningar på Sångvägen 12 under januari-februari

  Publicerad: 2023-01-02 Senast ändrad: 2023-01-02


  Med start från 2 januari och vid några tillfällen under perioden januari - februari kommer brandkåren Attunda att ha brandövningar i trapphuset på Sångvägen 12. I samband med övningen kommer det att synas rök från utsidan och brandbilar kommer att finnas på gården. Varje övning tar ca 1 timme att genomföra och sker på vardagar under dagtid.
   
  Järfällahus och Brandkåren Attunda samarbetar kring brandsäkerheten i våra fastigheter. De får låna trapphuset på Sångvägen 12 av oss för att kunna öva i verklig miljö. Om en brand i en lägenhet skulle inträffa är det livsviktigt att brandmän och befäl har kunskap och vana för att kunna genomföra en snabb och säker insats.
   
  Vid övningen används rökmaskiner. Den ger den synliga röken från utsidan. Röken är inte farlig, det är samma typ av rökmaskiner som används på disco och föreställningar. Brandbilen behöver också en del plats på gården, men ställs så att den så lite som möjligt ska hindra framkomligheten.
   
  Passa på att ställa frågor till brandkårens personal! När övningen är slut finns tid att svara på frågor, kom gärna fram och prata med de som genomför brandövningen.
   
  Tips för en brandsäkrare bostad:
  •  Kontrollera din brandvarnare! Tryck på testknappen, om den tjuter fungerar den som den ska, annars byt batteri. Fungerar inte din brandvarnare, så gör en felanmälan på Mina Sidor eller beställ en ny brandvarnare via Boservice.
  • Släck ljusen! Lämna aldrig ett rum med brinnande ljus.
  • Stäng dörrarna! Om olyckan inträffar och du måste lämna din lägenhet pga brand är det viktigt att du stänger dörren, så att inte farlig rök sprids i trapphuset.
  • Gå aldrig ut i ett rökfyllt trapphus! Din lägenhet är byggd för att vara säker i minst 60 minuter om det brinner hos en granne. På den tiden hinner räddningstjänsten släcka branden och få bort röken.
  • Ställ inte saker i trapphuset! Vid brand är trapphuset en utrymningsväg för dig och men även en viktig väg för räddningspersonal som behöver komma fram i en nödsituation.
    
  Fler brandsäkra tips och råd om hur du skyddar dig bäst i hemmet och på fritiden hittar du på: