Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2022 » Poesipromenad runt Termovägen

  Poesipromenad runt Termovägen

  Publicerad: 2022-12-21 Senast ändrad: 2022-12-21


  Har du sett poesipromenaden runt Lilla Ulvsättra? Det är en slinga av lysande skyltar med dikter skrivna av ungdomar boende i området.

  Ungdomar från området skrev dikter

  Denna poesiutställning är resultatet av en workshop på mötesplatsen T8an den 7 december. Då inbjöds våra hyresgäster att vara med och skapa texterna. Deltagarna fick skriva i olika stationer. Förutom att skriva fritt så kunde man skriva black-out-poetry, alltså genom att ta en boksida, svärta allt man inte vill ha med och sedan skapa poesi med hjälp av de ord som blir kvar. Det fanns också möjlighet att använda kylskåpspoesi, som är magneter med ord att bygga texter av.

  - De här metoderna gjorde det mindre pretentiöst och lättare att skriva, säger Gabriel Kasto, områdesutvecklare. Ungdomarna som deltog insåg att poesi inte behöver vara så svårt. Samtidigt fick de insikter om sig själva genom skrivandet.

  Skyltar runt Termovägen

  Sammanlagt skapade deltagarna ett sextiotal korta, koncentrerade dikter. Orden trycktes sedan på ett trettiotal ljusskyltar som fästes på lyktstolpar. Poesipromenaden, som löper som en krans runt hela Termovägen, invigdes den 15 december av kommunalrådet Aphram Melki (C). Du kan se poesipromenaden nu under vintern fram till månadsskiftet februari-mars.

  Lysande samarbete

  Lysande poesi är ett samarbete mellan Järfälla kommun och Järfällahus och ett led i arbetet för ökad trygghet. Klicka här för att läsa mer om mötesplatsen T8an.