Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2023 » Lärorikt och roligt att göra praktik på Järfällahus

  Lärorikt och roligt att göra praktik på Järfällahus

  Publicerad: 2023-01-27 Senast ändrad: 2023-01-27

  - Arbetsuppgifterna är omväxlande och kollegorna är schyssta. Jag har lärt mig mycket!
  Det säger Georgio, 18 år, som tillsammans med klasskompisen Elias, 17 år, gör praktik som snickarlärling på Järfällahus.

  Vi vill stötta ungdomar

  Att erbjuda olika typer av praktikplatser är en del av Järfällahus arbete för långsiktig social hållbarhet och trygghet. Det är ett sätt för företaget att stötta ungdomar och låta dem prova på arbetslivet.

  Bra för dem, bra för oss

  Georgio och Elias går andra året på bygg- och anläggningsprogrammet på Järfälla gymnasium. När de får frågan om hur de hamnade på just Järfällahus, pekar de på handledaren Pontus.
  - Jag har själv gått på samma skola som lärlingarna, berättar Pontus. Jag vet hur svårt det kan vara att hitta en bra praktikplats. Så jag ringde min gamla lärare och erbjöd platser åt några elever. De nappade direkt. Det här är bra för dem, men också för oss. Vi har mycket att göra, så lärlingarnas hjälp är välkommen.

  Omväxlande arbetsuppgifter

  Omväxling i jobbet är något som lärlingarna uppskattar. De får göra allt från att byta bänkskivor och dörrkarmar till att återställa ombyggda lägenheter till ursprungsskick.
  - Vi lär oss många olika saker och möter olika sorters människor, säger Elias.
  - Det är också roligt att få göra jobb på olika platser i Järfälla, menar Georgio. Jag skulle absolut rekommendera Järfällahus som praktikplats. Särskilt rekommenderar jag våra handledare, Johan och Pontus. De är snälla, förklarar på ett bra sätt och lyssnar på våra idéer.

  Lärorikt och roligt

  Både Elias och Georgio vill satsa på ett yrkesliv inom bygg och fastighet. Elias planerar att studera vidare till civilingenjör. Lärlingarna ser Järfällahus som en tänkbar framtida arbetsgivare.
  Hur skulle de sammanfatta sin praktik på Järfällahus?
  - Lärorikt! säger Elias.
  - Roligt! säger Georgio.