Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » 2023 » Uppstart för mentorsprogram på Termovägen

  Uppstart för mentorsprogram på Termovägen

  Publicerad: 2023-01-25


  Järfällahus startar upp ett nytt initiativ med mentorsprogram för ungdomar på Termovägen. Syftet är att sammankoppla ungdomarna med näringslivet, ge goda förebilder och i förlängningen också en fot in i arbetslivet. Mentorsprogrammet vill visa att ungdomar har alla möjligheter framöver att forma sin framtid.

  I mentorsprogrammet ”Kan jag, kan du” ska ungdomar från Termovägen få en inblick i olika yrken och branscher på arbetsmarknaden. Programmet ska formas efter de unga högstadieelevernas behov av mentorer och goda förebilder. Initiativet ska ge dem möjlighet att komma i kontakt med etablerade yrkesprofiler inom näringslivet. Programmet är tänkt att bli en språngbräda till kommande arbetsliv och fortsatta studier.

  Programmet omfattar ett tiotal ungdomar som går i nionde klass på högstadiet och lika många mentorer. Alla deltagande ungdomar i vårens mentorsprogram är från Termovägen och har varit på T8ans läxhjälp under hösten. Många är fundersamma på de olika gymnasieprogrammen och inför sina framtidsval.

  Programmet igång i mars

  Vid den inledande uppstartsträffen som genomfördes nyligen fick både mentorerna och adepterna en möjlighet att träffas och presentera sig. Ungdomarna berättade om sina tankar kring framtid och drömjobb. Utifrån önskemål och behov kommer de unga adepterna nu att matchas med varsin mentor, som de under vårterminen får träffa vid några tillfällen. Matchningen ska vara klar senast i mars. Det är alltså då programmet börjar på allvar. Tanken är också att adepterna ska kunna göra studiebesök på sin mentors arbetsplats. Vår förhoppning är att programmet ska kunna leda till praktik eller sommarjobb för ungdomarna när mentorsprogrammet slutförs i juni.

  Mentorsprogrammet genomförs av Järfällahus områdesutvecklare, Simon Matiwos och Gabriel Kasto. Förhoppningen är att mentorsprogrammet framöver ska kunna bli en del i den löpande verksamheten på mötesplatsen med nya ungdomar som antas som adepter varje år.  Läs mer i vårt pressmeddelande.
   
  Fler aktiviteter på gång på Termovägens mötesplats
  Under 2023 kommer verksamheten på mötesplatsen T8an på Termovägen att utvidgas ytterligare. Bland annat kommer vi inom kort att erbjuda flera nya inspirerande, kreativa och folkbildande aktiviteter, som görs i samarbete med alla som bor i området. 

  Håll utkik på: www.jarfallahus.se/T8an, där kommer vi inom kort uppdatera informationen kring alla planerade aktiviteter som händer på Termovägens mötesplats.