Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 11:00

Nu påbörjar vi årets radonmätning

Publicerad: Senast ändrad:

Som fastighetsägare mäter vi regelbundet radonhalten i inomhusluften i en andel av våra bostäder som valts ut slumpvis. Mätningar utförs även i våra lokaler. Radonmätningar görs under perioden mellan 1 oktober - 30 april. Nu är det dags igen. Är din lägenhet en av de som valts ut kommer du att få en särskild avisering om detta när det blir dags att sätta upp radonmätare

Så här går en radonmätning till

Våra fastighetsskötare placerar ut två radonmätare i din lägenhet. Mätdosorna sätts i första hand upp i sovrum och vardagsrum, där de automatiskt mäter radonhalten i inomhusluften. Dosorna ska sedan sitta uppe i 2-3 månader. Under denna tid använder du din bostad precis som vanligt. Det är viktigt att dosorna får hänga kvar på samma plats under hela perioden.

 

När mätperioden är slut hör vi av oss, och du får plocka ner dosorna så att Järfällahus kan samla in dem. Mätdosorna skickas sedan vidare för analys. Om resultatet skulle avvika från tillåten mängd kommer vi att kontakta berörd lägenhetsinnehavare, så att vi kan påbörja åtgärder för att förbättra luften i lägenheten. Om du inte hör något från oss efter en mätning kan du räkna med att det inte finns förhöjda radonhalter hemma hos dig. Vi följer Strålsäkerhetsmyndighetens riktlinjer.

 

Läs mer om vad radon är här >>