Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » OM OSS » Våra bostadsområden » Jakobsberg

JAKOBSBERG

Jakobsberg är huvudort i Järfälla kommun. I centrum finns ett hundratal butiker, flera restauranger, banker, apotek och andra serviceinrättningar såsom vårdcentral och bibliotek. Här finns även ett flertal sportanläggningar som simhall, ishall, bowlinghall och Järfälla ridcenter vid Säby gård. Vintertid kan du åka skidor i slalombacken vid Brukets friluftsanläggning. Elbelysta motionsspår och tennisbanor finns också, liksom vandrings-, kanot- och cykelleder.

Jakobsberg har bra kommunikationer med både bussförbindelserna till Järfällas olika kommundelar och pendeltåg. Från Jakobsberg pendeltågsstation tar det ca. 20 minuter till centrala Stockholm.

Dackehöjden

Dackehöjden ligger ca 1 km från Jakobsbergs Centrum. Området stod klart i slutet av 60-talet och består av trevåningshus. Husen har barnvänliga gårdar med fina lekplatser och omkringliggande planteringar. Alldeles intill finns ett stort grönområde med bollplan och på sommartid är barnpoolen öppen. I närområdet finns också barnomsorg och grundskola. Det finns goda bussförbindelser.


Snapphanevägen 1-15


Snapphanevägen 2-20

D-området

Mitt i Jakobsberg i direkt anslutning till centrumgallerian, ligger D-området.

Bostadsområdet är byggt på 60-talet. Lägenheterna varierar i storlek men de flesta är 2-3 r.o.k. Gården är lummig och grön och har flera lekplatser med gott om utrymme för barnen.

Från D-området är det gångavstånd till t.ex. simhall, ishall och ridstall. Området har närhet till skola och barnomsorg. Till Jakobsbergs station är det fem minuters promenadavstånd.

Drabantvägen 1-7

Husargränd 1-17

Magnusvägen 2-6 B

Engelbrekt

Centralt beläget i Jakobsberg ligger Engelbrektsområdet. Bostadsområdet är byggt på 60-talet och husen är renoverade under 90-talet. Lägenheterna varierar i storlek men de flesta är 2-3 r.o.k. Runt omkring finns stora grönytor och flera lekplatser. Jakobsbergs centrumgalleria ligger i anslutning till bostadsområdet. Från områden är det gångavstånd till simhall, ishall, ridstall och övriga sportanläggningar. Skola, barnomsorg och vårdcentral ligger i närheten. Till Jakobsbergs station är det ungefär tio minuters promenadavstånd.
 
Magnusvägen 3A-5B
Birgittavägen 13-19
Birgittavägen 1-11
Engelbrektsvägen 17A-19B
Engelbrektsvägen 8A-14

Övre och Nedre Hammaren

På knappt 10 minuters promenadavstånd från Jakobsbergs Centrum och pendeltågsstationen ligger Övre- och Nedre Hammaren. Övre Hammaren byggdes i mitten av 1950-talet och Nedre Hammaren några år senare. Områdena består av välskötta låghus med trivsamma lägenheter från 1 – 5 r.o.k. Runt husen finns generösa grönytor. Jakobsbergs bowlinghall ligger alldeles intill. Från området har du bekvämt gångavstånd till simhall, ishall och sporthall.
 
Övre Hammaren:
Sturevägen 9-21
Sturev 23-57
Kristinav 5-7
Engelbrektsv 28-36
Kristinav 2-24,
Engelbrektsv 38-44
 
Nedre Hammaren:
Vasavägen 44-102

Riddaren

Ungefär sju minuters promenad från Jakobsbergs station ligger Riddaren. Området stod klart 2020. Lägenheterna är på 1-3 r o k med en stor andel enrummare. Några har uteplats och högt i tak med sovloft medan andra har rejäl balkong eller fina burspråk.

Runt omkring finns stora grönytor och lekplatser. Jakobsbergs centrumgalleria ligger i anslutning till bostadsområdet. Från områden är det gångavstånd till simhall, ishall, tennishall, ridstall och övriga sportanläggningar. Området ligger nära skola, barnomsorg och vårdcentral. Det finns en förskola i huset. 

Riddaren är certifierad enligt systemet Miljöbyggnad med betyg silver. Det är ett mått på att byggnaden är bra för dig att vistas i och bra för miljön. Mer information om kriterier för att bli certifierad hittar du på miljobyggnad.se

 
Adresserna är Riddarstråket 6-30.

Sångvägen

Sångvägen är ett traditionellt flerfamiljsområde, byggt 1972, med såväl åttavånings- som trevåningshus. Lägenheterna som ligger på markplan i trevåningshusen har egen täppa.
Under området finns ett garage med 600 fordonsplatser. På några minuters promenadavstånd ligger Jakobsbergs Centrum och pendeltågsstationen. Barnomsorg och skola ligger nära.
 
Från området har du gångavstånd till simhall, ishall, ridstall och övriga sportanläggningar samt till Jakobsbergs station.
 
Sångvägen 8-22, 58-60
Sångvägen 24-38, 40-56
Nibblevägen 3-31

Släggan

Släggan stod inflyttningsklart vid årsskiftet 1993/1994. Här finns ljusa och fina lägenheter av varierande storlek, en del med inglasad balkong. På några minuters gångavstånd ligger Jakobsbergs Centrum och pendeltågsstationen. Från området har du nära till service och fritidsanläggningar som simhall, ishall och idrottshall.
 
Vasavägen 2-14

Söderhöjden

Ca 1 km från Jakobsbergs Centrum ligger Söderhöjden. Området byggdes 1967 och består av både 3- och 7-våningshus. Lägenheterna varierar i storlek från 1 – 5 r.o.k. Livsmedelsbutik finns vid områdets torg och i närheten ligger också Jakobsbergs bowlinghall. Mitt i området finns stora grönområden och i parken på andra sidan vägen finns bollplan och barnpool. I närområdet finns också barnomsorg och grundskola.
 
Frihetsvägen 45-51, Hammarv 57-59
Frihetsvägen 26-50
Frihetsvägen 52-74
Tomasv 27-37, Vasav 91-103
Tomasv 13-25, Vasav 105-117
Frihetsv 37-43, Hammarv 61
Tomasv 1-11, Vasav 119-133
Dackevägen 20

Städet

På några minuters promenadavstånd från Jakobsbergs Centrum och pendeltågsstationen ligger Städet, ett av våra nyare områden. Huset stod färdigt 2008. Här finns lägenheter från
1 – 3 r.o.k. Huset är modernt med öppen planlösning och rejäla balkonger/uteplatser till alla lägenheter. Bostäderna har individuell mätning av vattenförbrukning. Från huset har du bekvämt gångavstånd till bl.a. simhall, ishall och sporthall.
 
Vasavägen 74

Tallbacken/Tallbohov

Tallbacken är ett av våra nyare områden och hör till Tallbohov. Bostäderna har radhuskaraktär, öppen planlösning och är försedda med härliga uteplatser med fin utsikt.
 
Dackevägen 41

Tallbohov

Tallbohov ligger ca 2 km från Jakobsbergs Centrum. Området stod klart 1970 och består av trevåningshus. Gårdarna är lummiga och barnvänliga. På varje gård finns gemensam grillplats och lekplats för barn och unga. Mitt i området finns ett stort grönområde med bollplan och en barnpool. I närområdet finns också barnomsorg och grundskola.
 
Snapphanevägen 24-52
Snapphanevägen 54
Snapphanevägen 56-94
Snapphanevägen 96-130
Snapphanevägen 132-170
Snapphanevägen 172-226
Snapphanevägen 228-254