Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 11:00

Externa kön


Eftersom vi är Järfällas kommunala bostadsbolag krävs att du som bostadssökande här på vår webbplats antingen är bosatt i (dvs skriven i) eller arbetar för en arbetsgivare i Järfälla kommun. Vid ansökningstillfället ska du ha haft en sådan anknytning till kommunen under minst 50% av din kötid. För att kunna registrera dig måste du också ha fyllt 16 år. Om du redan bor hos oss kan du inte söka lägenhet i den externa kön, du söker istället i den interna kön.

Bostadssökande som bor/arbetar på annan ort hänvisar vi till Bostadsförmedlingen i Stockholm AB, www.bostad.stockholm.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och till de lägenheter som vi lämnar till dem.

Registrera dig som bostadssökande och sök sedan själv

Registrera dig som bostadssökande genom att fylla i dina personuppgifter och därmed skapa ett konto här på webbplatsen. För registrering, klicka här.

Obs! En förstaplats är ingen garanti för att du kommer att få kontrakt på lägenheten. Du behöver också:

  • Uppfylla kravet på köbehörigheten med 51 %
  • Uppfylla de krav vi har på inkomst, inga störningar i tidigare boende eller sena hyresinbetalningar
  • ​Ha fyllt 18 år

Mer deteljerad information hittar du i vår uthyrningspolicy.

Logga in regelbundet

Som bostadssökande måste du logga in på Mina sidor minst en gång var 12:e månad. Missar du detta, kommer du att tappa ditt ursprungliga anmälningsdatum och får börja om från början. Nollställning sker automatiskt i datasystemet och du måste åter aktivera dig i kön på Mina sidor för att kötid ska börja räknas på nytt.

Du får ett köpoäng per dag. När du tecknar ett hyreskontrakt hos oss upphör tillhörigheten till den externa kön och kötiden nollas.

Sök bara lägenheter som du verkligen är intresserad av

Du blir spärrad från att söka lägenhet i sex månader om du:

  • Tackar nej/inte svarar alls/blir nekad till tre erbjudanden under en tolvmånadersperiod. Du får inga nya köpoäng under tiden du är spärrad.