Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.15

Sök
Start » VI BYGGER » Nyproduktion » Riddaren

RIDDAREN

Riddaren tar form

Mitt i centrala Jakobsberg, nära Riddarparken, växer det som ska bli Järfällahus nya bostadshus fram. Riddaren blir inte bara historisk till namnet, utan även för att det blir Järfällahus första nybyggnation som färdigställs på nästan 10 år.
Det nya huset får ett attraktivt läge nära både Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågstation och Riddarparkens gröna oas. Riddaren består av 132 nya lägenheter, två kommersiella lokaler och en förskola. Mer än hälften av lägenheterna blir enrummare. Resten blir tvåor och treor.
Förskolan kommer att ha 3–4 avdelningar och ge plats för ett hundratal barn. Utanför blir det en gård med lekvänlig miljö.
Bostadshuset med 132 lägenheter och förskola i bottenvåningen är en U-formad byggnad uppdelad i fem olika delar, hus A-E, där hus E är ett loftgångshus på 4 våningar och hus B är det högsta huset med 8 våningar. En envåningsbyggnad innefattar delar av förskolan och byggs samman med byggnadens västra del.
Det nya bostadshuset är i sin form ett försök till storleksanpassning mellan å ena sidan de omgivande husen och å andra sidan den gröna oas som Riddarparken erbjuder. Bostadshuset har en sammanhängande södervänd fasad, som samtidigt delas upp i höjd- och djupled, och gestaltas med olika tegelkulörer för att bidra till variation både inom den egna byggnaden men också till området i stort.

Planerad inflyttning i juli 2020

I februari 2020 startar uthyrningen av de första lägenheterna och i juli planeras de första hyresgästerna kunna flytta in. Inflyttning och uthyrning av bostäderna sker sedan i etapper. Riddaren kommer att hyras ut på samma sätt som våra övriga lägenheter. Det betyder att några lägenheter hyrs ut via externa kön, några via interna kön och några via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

Bostadsväljaren
För att hjälpa dig att veta mer om de nya bostäderna finns Bostadsväljaren, ett digitalt verktyg. På ett tydligt och trevligt sätt presenterar Bostadsväljaren de nya lägenheterna i Riddaren. Genom att föra muspekaren över en bild av det nya kvarteret får du enkelt fram fakta om varje bostad. 


De lägenheter som hyrs ut i den här etappen visas som gröna och Tillgänglig. Övriga lägenheter, som hyrs ut i senare etapper, visas som blå och i det här läget endast som Förhandsvisning.

Du kan klicka på varje lägenhet för att få upp ritning m m. Du kan också se bilder på hur det kan se ut inuti lägenheterna när någon har flyttat in. Bilderna visar endast en typlägenhet. I Riddaren finns många olika sorters lägenheter, men ritning och alla fakta finns alltså tillgängliga när du klickar på den lägenhet du är intresserad av.

För att ansöka loggar du in på Mina sidor och ansöker om den eller de lägenheter du är intresserad av. Du kan söka hur många lägenheter du vill i Riddaren under den tid som annonserna ligger ute. I övrigt följer uthyrningen våra vanliga rutiner, läs mer om dem här.

Bostadsväljaren


Projektchef Olof Ljungström är ansvarig för bygget av Järfällahus nya hyreshus Riddaren i centrala Jakobsberg.


Riddaren får 132 lägenheter fördelat på 82 st enrummare, 33 st tvårummare, 17 st trerummare.


Fasaden är specialgjuten med detta speciella mönster.


Riddaren byggs med två lokaler på bottenvåningen.


Lägenheterna får utvändiga entréer.

Riddarens takkonstruktion består av kanalplast med plåt på inner- och yttersida.