Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » VI BYGGER » Nyproduktion » Riddaren

RIDDAREN

Riddaren sett från gården
Riddaren - 132 lägenheter i centrala Jakobsberg

Mitt i centrala Jakobsberg växer Järfällahus nya bostadshus fram. Riddaren blir Järfällahus första nybyggnation som färdigställs på nästan 10 år. Adressen blir Riddarstråket.

Riddaren består av 132 nya lägenheter, två kommersiella lokaler och en förskola. Mer än hälften av lägenheterna blir enrummare. Resten blir tvåor och treor. Det nya huset får ett attraktivt läge nära både Jakobsbergs centrum med buss- och pendeltågstation och Riddarparkens gröna oas.
RiddarenExteriorWebbBokstaverB.jpg
Bostadshuset är en U-formad byggnad uppdelad i fem olika delar, hus A-E, där hus E är ett loftgångshus på 4 våningar och hus B är det högsta huset med 8 våningar.

En envåningsbyggnad innefattar delar av förskolan och byggs samman med byggnadens västra del. Förskolan kommer att ha 3–4 avdelningar och ge plats för ett hundratal barn. Utanför blir det en gård med lekvänlig miljö.

I husets källare finns garage med möjlighet att hyra fordonsplats. Det blir också möjligt att hyra laddbox för den som har elbil.
 

Uthyrning under våren 2020

Uthyrningen av Riddaren sker under våren 2020 via Sök ledigt här på webbplatsen.
De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in 1 september. Inflyttning sker sedan i etapper under resten av året.

Så här ser planen ut just nu (observera att den kan komma att ändras):

  • Hus E: inflyttning 1 september - uthyrt
  • Hus E: inflyttning 16 september - uthyrt
  • Hus C: inflyttning 1 november - annonseras ut 8-12 juni
  • Hus B: inflyttning 1 december - annonseras ut i augusti
  • Hus A: inflyttning 16 december - annonseras ut i augusti
Riddaren hyrs ut på samma sätt som våra övriga lägenheter. Det betyder att några lägenheter hyrs ut via externa kön, några via interna kön och några via Bostadsförmedlingen i Stockholm.

 

Bostadsväljaren
För att hjälpa dig att veta mer om de nya bostäderna finns Bostadsväljaren, ett digitalt verktyg. På ett tydligt och trevligt sätt presenterar Bostadsväljaren de nya lägenheterna i Riddaren. Genom att föra muspekaren över en bild av det nya kvarteret får du enkelt fram fakta om varje bostad. 


De lägenheter som hyrs ut i den här etappen visas som gröna och Tillgänglig. Övriga lägenheter, som hyrs ut i senare etapper, visas som blå och i det här läget endast som Förhandsvisning.

Du kan klicka på varje lägenhet för att få upp ritning m m. Du kan också se bilder på hur det kan se ut inuti lägenheterna när någon har flyttat in. Bilderna visar endast en typlägenhet. I Riddaren finns många olika sorters lägenheter, men ritning och alla fakta finns alltså tillgängliga när du klickar på den lägenhet du är intresserad av.

För att ansöka loggar du in på Mina sidor och ansöker om den eller de lägenheter du är intresserad av. Du kan söka hur många lägenheter du vill i Riddaren under den tid som annonserna ligger ute. I övrigt följer uthyrningen våra vanliga rutiner, läs mer om dem här.

Bostadsväljaren

 

Så här kan det se ut inuti Riddaren

VardagsrumRiddarenWebb-(1).jpg
En visualisering av hur det kan se ut i en lägenhet i Riddaren. Bostäderna har olika utförande. Vissa har balkong mot Riddarparken, andra ett fint burspråk mot gården och ytterligare andra högt i tak, sovloft och uteplats utanför dörren.
I det här exemplet har lägenheten balkong. Vitt kakel och grå bänkskiva i material med stenutseende i köksdelen.


BadrumRiddarenWebb-(1).jpg

Visualisering av hur ett badrum kan se ut i Riddaren. Vitt kakel på väggarna och golvets klinkers i mörkgrått.
Rejäl takdusch.


 
Bilder från byggtiden
 


Projektchef Olof Ljungström är ansvarig för bygget av Järfällahus nya hyreshus Riddaren i centrala Jakobsberg.Riddaren får 132 lägenheter fördelat på 82 st enrummare, 33 st tvårummare, 17 st trerummare.


Fasaden är specialgjuten med detta mönster.


Riddaren byggs med två lokaler på bottenvåningen.


Lägenheterna får utvändiga entréer.


Riddarens takkonstruktion består av kanalplast med plåt på inner- och yttersida.