Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök
Start » VI BYGGER » Projekt i våra områden » Stambyte Engelbrektsområdet

STAMBYTE ENGELBREKTSOMRÅDET

Foto på ett av husen i Engelbrektsområdet, omgivet av grönska
Bra boende i 50 år och ännu bättre i 50 år till! Det är vårt mål för Engelbrektsområdet.
Bakgrund

Husen i området byggdes på 1960-talet och vatten- och avloppsledningar samt elanläggningar i husen är nu över 50 år gamla. De är i mycket dåligt skick, vilket orsakar vattenskador i lägenheterna. Vi har därför börjat planera för ett stambyte. Detsamma gäller elanläggninar och vi planerar därför att byta ut dessa samtidigt. Vi gör detta för att säkra boendekvaliteten och undvika framtida läckage och vattenskador, så att du även i fortsättningen kan ha ett bra och hållbart boende.

Tidplan

Vi beräknar att starta med stambytena i början av 2021. Till en början omfattas 168 lägenheter på Magnusvägen 3-5 och Birgittavägen 13-19. Under nästa år kommer vi att börja planera för övriga 358 lägenheter i hela Engelbrektsområdet. Arbetena för hela området beräknas pågå under cirka 2-3 år.

Exakt när det blir dags för din trappuppgång är inte klart. Du kommer att få besked minst 2 månader i förväg innan start, så att du hinner förbereda dig.

 
Det här görs vid ett stambyte
Ett stambyte innebär att alla ledningar för vatten och avlopp i husen byts ut. Då byts kall- och varmvattenledningarna samt avloppsledningarna som går i väggar, golv och tak. De så kallade stammarna. Vi byter också ledningar från stammarna fram till vattenkranar, wc, handfat och golvbrunn i badrummet. Även ledningarna till köket och kökskran byts. 

Du får ett helt nytt badrum
Vi kommer att göra om ditt badrum helt och hållet med ny toalett, handfat, badrums-skåp, handdukstork mm. Vi byter också golv och väggar samt förbereder för tvättmaskin. Vi återkommer med mer information om hur badrummet kommer att se ut.

Övriga åtgärder
Vi kommer också passa på att byta ut elledningar, eluttag, lampknappar och elcentraler i alla lägenheter och i övriga fastigheten. Dessa har också blivit gamla och behöver bytas. För att öka säkerheten kommer alla nya eluttag bli jordade och elcentraler förses med jordfelsbrytare.