Gå direkt till textinnehållet

Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12.30

Sök

SÅ PÅVERKAS DU

Foto på ett badrum med toalett, handfat och dusch
Det är rörigt i några veckor, men det blir riktigt bra när det blir klart. 
Så här påverkar stambytet dig

Beroende på vilken metod som används tar ett stambyte mellan 3-8 veckor. Under stambytet kommer vattnet att vara avstängt i hela lägenheten. Du kommer alltså inte att kunna använda toalett, dusch, diskho eller diskmaskin under tiden stambytet pågår.

Att duscha och gå på toaletten 
På gården kommer det att finnas toalett- och duschvagnar. Du kommer också att få en så kallad ”skogstoa” i lägenheten som vi kommer att byta ut ca 2 gånger i veckan.

Diska och laga mat
På varje plan i trapphusen kommer det att finnas en vattenkran med diskho, där du kan hämta vatten. Vi kommer att se till att det finns el till spis, kyl och frys och provisoriska eluttag i lägenheten.

Låsbyte
Under stambytet kommer vi att byta ut låset till din lägenhet till en så kallad ”byggcylinder”. Du kommer att få 3 st nycklar i samband med bytet som du skall kvittera.
När arbetet är klart byter vi tillbaks till ditt gamla lås. 

Flytta möbler och töm ditt badrum
Inför stambytet måste du ta bort möbler i hallen, som kan vara i vägen för våra arbetare. Du behöver också tömma ditt badrum på saker. Genom att flytta på dina saker och möbler kan du skydda dem under arbetets gång.

Hyresrabatt under stambytet

Under tiden du inte kan använda din lägenhet fullt ut får du hyresrabatt. Rabatten utgör också ersättning för störningar som stambytet kan ge, t ex oväsen när jobbet pågår i din lägenhet. Vid beräkning av hyresreduktionen följer Järfällahus de riktlinjer som Sveriges Allmännytta tillämpar. Hyresrabatten dras på hyran efter att stambytet för din lägenhet är klart.

Paus för HLU

I väntan på stambytet pausar vi eventuellt möjligheten att få HLU-åtgärder utförda. Det gör vi för att minimera risken att få skador på helt nya tapeter och golv. Undantag från detta är säkerhetsdörr, som även framöver går att beställa.

Hyran påverkas efter stambytet
Att göra ett stambyte innebär stora kostnader och din hyra kommer därför att höjas efter stambytet. Just nu pågår förhandlingar med hyresgästföreningen om hur stor höjningen blir. Järfällahus uppskattar att hyran kommer att ökas med runt 1100 kr/månad för lägenheter med enbart badrum och med runt 1300 kr/månad för lägenheter som har badrum och en separat wc/toalett.