Dagens öppettider (OBS! Endast bokade besök): 08:00 - 11:00
Simon och Gabriel på bild

Hej och välkommen till T8an!

Järfällahus mötesplats på Termovägen 4-8

Mycket på gång på Mötesplatsen T8an!

På Termovägens mötesplats, T8an, är det fullt med aktiviteter. Förutom vår vanliga läxhjälp, så har vi flera inspirerande, kreativa och folkbildande aktiviteter igång. De här aktiviteterna gör vi i samarbete med dig som som bor i området. Alla aktiviteter hittar du lite längre ner.

Kom och var med!

Kom och var med och forma verksamheten på T8an! Vi vill att mötesplatsen ska utgå från dina idéer till olika aktiviteter, så kom ner och prata med oss! Vi välkomnar alla verksamheter så långt det är möjligt.

Vill du samverka med oss på Mötesplatsen T8an? Vi välkomnar också samarbete med olika organisationer: Civilsamhället, nationella organisationer, lokala föreningar, grupper, företag osv. Hör av dig till oss så pratar vi vidare!

Allt är kostnadsfritt och utan anmälan

Vår verksamhet är öppen för alla som bor i Järfällahus områden. Alla aktiviteter är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig i förväg. Det är bara att komma förbi! Om du behöver anmäla dig i förväg, så skriver vi det i så fall.

 

T8an stängd 28/9 - 6/10.

Mötesplatsen på Termovägen 4-8 håller stängt från 28 september till 6 oktober.

Vi har öppet som vanligt igen från måndagen den 9 oktober. Välkomna då!

Ordinarie öppettider på T8an

Måndag – torsdag: kl 10.00 – 18.00
Fredagar, ojämna veckor: kl 10.00 – 18.00
Fredagar, jämna veckor: kl 12.00 – 20.00

 

Kontakt

Gabriel Kasto, områdesutvecklare: 08-580 836 75, gabriel.kasto@jarfallahus.se

 

AKTIVITETER PÅ T8:AN

 

Tjej som håller i yogaklasserna på T8an

Yoga

Kom och prova yoga på T8an med yogainstruktören Weini. Yoga har många positiva effekter på hälsan, bland annat genom att minska stress och hålla kroppen smidig. Prova själv!

 

Datum: Torsdagar 9/11, 23/11, 30/11 och 14/12.

Tid: kl 17.00 - 18.00.

 

 

Läxbok och person som håller penna

Läxhjälp

På läxhjälpen kan du som studerar och går i årskurs 5 eller uppåt få möjligheter till extra stöd i skolarbetet, läsa läxor och plugga till prov i en miljö som gynnar koncentration och lärande. Läxhjälpen har vi i samarbete med Röda Korsets volontärer som lyssnar, förklarar uppgifter och sammanhang och som även kan visa var du själv hittar och söker information och fakta.

 

Tid: Tisdagar mellan kl 16.00 - 18.00. Läxhjälpen görs i samarbete med Röda korset.

 

Liten pres.bild om zumba med datum

Zumba med professionell instruktör

Det här är en danstimme som kombinerar konditionsträning, balans och flexibilitet till härliga och svängiga musikrytmer. Under klassens gång dansar man till en förutbestämd koreografi som leds av en professionell instruktör. Zumba ger god träningseffekt på hela kroppen, även hjärnan, eftersom det kräver att man måste följa med till musiken och tolka det till rörelse samt även lära sig lite danssteg. Välkommen till en timme med koordination, balans och glädje!

 

Datum: 11/9, 25/9, 9/10, 23/10, 13/11 och 27/11.

Tid: Kl 18.00–19.00, samling kl 17.45.

Föranmälan till: gabriel.kasto@jarfallahus.se

 

ABC - Alla barn i centrum - föräldragrupp för dig med barn 3-12 år

VIll du skapa harmoni kring matbordet, undvika stressiga situationer och onödiga konflikter? I samarbete med Järfälla kommun har vi en kurs som kan ge dig en bättre vardag som förälder. Du lär känna andra föräldrar, får ny kunskap och byter erfarenheter med andra i samma situation. Du får tips och råd so du kan prova hemma.

 

Samma grupp träffas 5 tillfällen och det är värdefullt att vara med vid samtliga träffar. På träffarna pratar vi om olika teman:

  • Visa kärlek - ha fokus på det som fungerar
  • Vara med - hur föräldrar och barn kan umgås
  • Visa vägen - att vara en förebild för sitt barn
  • Välja strider - konflikthantering


Den första träffen lägger grunden, så det är viktigt att vara med från början. Många vill delta och vi är glada för det stora intresset!

Om du får en plats och inte kan delta, hör av dig snarast så att vi kan erbjuda platsen till någon annan.

Vi träffas utan barn. Barn upp till 6 månader kan vara med i förälders famn, men inte äldre barn.

Mer om ABC - föräldragrupper och intresseanmälan finns på: www.jarfalla.se/abc Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Tid: tisdagar/torsdagar, kl 17:30 - 20.00

Datum: 14/9, 19/9, 21/9, 3/10, 12/10

Språk: Tigrinja och svenska

 

Två tjejer i närbild

Tjejkvällar

Tillsammans med Kallhälls 4H gård anordnar vi tjejkvällar, där vi pysslar, gör T-shirts med batik samt smycken och egna hudvårdsprodukter och mycket annat. Vi vänder oss främst till dig som är tjej mellan 13–25 år. Vi återkommer med nytt datum här när vi kör nästa tjejkväll.

 

 

Aktivitetscafé

Varje onsdag anordnar vi ett "Aktivitetscafé" tillsammans med Järfälla kommun. Här träffar du våra områdesutvecklare samt Mamma-ambassadörer och tillsammans spånar vi förutsättningslöst på idéer och behov som behöver tillgodoses i området.

Träffarna är 2 timmar, det är bara att komma ner och ta en aktivitetsfika med oss. Det är inget krav på att delta på alla träffar, du kommer när det passar dig. Barnen är också välkomna och kan samtidigt pyssla, rita och göra sina läxor i våra andra rum.
Låter det här intressant? Prata med våra områdesutvecklare Simon och Gabriel!

Tid: Onsdagar, kl 17.00-19.00. Träffarna startar upp när vi fått kontakt med några pappor som vill delta.

 

Mentorsprogrammet ”Kan jag, kan du”

Mentorsprogrammet ska hjälpa lokala ungdomar att få en inblick i olika yrken och branscher på arbetsmarknaden. Det sker genom att vi skapar möjlighet att komma i kontakt med etablerade yrkesprofiler inom näringslivet. Ungdomarna matchas med varsin mentor som de får träffa vid några tillfällen under vårterminen. Eventuellt görs också studiebesök på mentorns arbetsplats. Målet är att programmet ska kunna leda till praktik eller sommarjobb när det slutförs i juni. Läs mer här Länk till annan webbplats.

Programmet startade i mars och omfattar ett tiotal ungdomar som går i nionde klass på högstadiet. Platserna till vårens mentorsprogram är redan fyllda och intresseanmälan har stängts. Vi återkommer med information när det finns en ny möjlighet att anmäla intresse till nästa programomgång.

 

Kreativ hub med musikrum

På Mötesplatsen vill vi också skapa en plats för alla som har lust att verka i ett kreativt sammanhang med många olika typer av människor. Den kreativa huben ska ge förutsättningar för besökarna att utveckla sin kreativa ådra genom film, foto, musik och podd.


Alla Järfällahus hyresgäster kommer att kunna använda den kreativa huben under våra öppetttider på Mötesplatsen. Det kommer att finnas plats för cirka tio personer i taget. I den särskilda musikstudion kommer två personer åt gången att kunna skapa musik, poddar och liknande. Huben kommer att vara gratis att använda, och all användning kommer att ske i samråd med Järfällahus områdesutvecklare Gabriel. Vi återkommer med information om när Kreativa huben öppnar.

Hjärtligt välkomna till T8an!