Dagens öppettider: 08:00 - 17:00 | Lunchstängt: 11:30 - 12:30

Jakobsbergs centrum

Bild på kioskhuset

Kanske har du sett att det har påbörjats byggarbeten när du kommer upp ur tunneln mot Riddarplatsen i Jakobsbergs centrum? Järfällahus genomför rivningsarbeten i Postgången för att ge plats åt en ljusare och mer öppen centrummiljö.

Järfälla kommun har tidigare beslutat att Järfällahus ska riva delar av låghuset och glastaket vid Postgången i Jakobsberg. Nu är det arbetet påbörjat. Rivningen omfattar också den byggnad där trygghetskontoret Mötesplats Jakobsberg finns. Arbetet kommer att leda till att ytan när man kommer upp från pendeltågen blir öppen och upplevs tryggare. Samtidigt skapar vi en ljusare och tryggare yta längs kortsidan av det som tidigare var en restaurang på plan 2 ovanför uppgången från pendeltåget. Kortsidan kommer glasas in med ny belysning.

 

Byggetableringen påbörjades i september och rivningen startade i början av oktober. Arbetena beräknas sedan pågå fram till mars 2024. Framkomligheten kan tidvis påverkas och det kan uppstå en del buller. Verksamheterna i Postgången håller öppet som vanligt medan byggarbetena pågår.

 

Vi ursäktar att det kan bli lite stökigt där ett tag, medan vi utför den här moderniseringen. Vi hoppas du har överseende och kan se fram emot ett ljusare, tryggare och mer välkomnande ingång till Jakobsbergs centrum!

 

Tidsplan

Vecka 42-43: Rivning av låghusdelens tak.

 

Vecka 43-45: Rivning av byggnaden i låghusdelen som låg mittemot Posthuset

 

Vecka 46-48: Rivning av grunden till låghusdelen, betong som bilas bort. Avklädnad fasad huvudbyggnad

 

Vecka 49-50: Rivning av trapphus och väggar inne i det som tidigare var resturangen Riddar Jakob.

 

Vecka 50 och framåt: Återställning av fasad och glasväggar

 

 

 

Moderniseringen av Postgången i centrala Jakobsberg är en del av Järfälla kommuns stadsutvecklingsprogram, läs mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Har du frågor kan du kontakta projektet på:
Mejl: Vi.Renoverar@jarfallahus.se
Telefon: 08-580 836 88

 

JÄRFÄLLAHUS ÄGS AV JÄRFÄLLA KOMMUN