Dagens öppettider: Stängt

Kvalitetsvandring för helt, rent och snyggt

Publicerad: Senast ändrad:

Det är helt, rent och snyggt som gäller. Just nu pågår kvalitetsvandringar, ett sätt för oss att årligen följa upp de ronderingar som utförs löpande.

Fastighetsskötarna utför sina strategiska ronderingar kl 07.00 – 09.00 varje dag i alla våra fastigheter. Vid kvalitetsvandringarna, däremot, går medarbetare från både förvaltning och kontor tillsammans och noterar avvikelser såsom klotter, trasig inredning eller saker i trapphusen som skulle kunna skapa problem vid en nödsituation. Olika team kvalitetsvandrar vid olika tider under året för att undvika krockar.

Tillsammans över avdelningsgränserna

Den här dagen samlas vi vid Vasavägen 48 i blek vårsol: några fastighetsskötare, en upphandlare, en områdesledare, en kommunikatör, en uthyrare och en besiktningsman. Så fort vi delat upp oss i smågrupper börjar kvalitetsvandringen.

Kontrollera och notera

Fastighetsskötaren David och uthyraren Henrik går runt i området Släggan. De hittar bland annat ett trasigt trappsteg, tar bort några gamla anslag och noterar att det finns klotter i en hiss. Allt skrivs ned för att kunna åtgärdas.

Skräp i rabatten

När de går över gården till nästa port ser de sig omkring på utemiljön.

- Vi borde göra rent och byta markmaterialet här, säger David och pekar på en lekställning.
- Det har hamnat en del skräp bland buskarna i rabatten också, säger Henrik och antecknar i blocket. Det behöver städas bort, nu när snön är borta.

Dörrmattor en risk

På några ställen i trapphusen ligger dörrmattor utanför lägenhetsdörrarna. Det är inte är tillåtet. Privata saker i trapphuset kan vara i vägen vid en utrymning och bli bränsle vid en eventuell brand. Annars ser det mesta bra ut på Släggan.

Flera par ögon på plats

Att medarbetare med olika yrken kvalitetsvandrar tillsammans är omtyckt.
- Man blir lätt hemmablind, säger David. Då är det bra att vara flera par ögon på plats och se vad som behöver åtgärdas.
- För oss som mest jobbar på kontoret är det värdefullt att komma ut i områdena, tycker Henrik.

Ger stärkt trygghet

Kvalitetsvandringen gör också att vi mer synliga ute i områdena och tryggheten stärks. Om du ser oss kvalitetsvandra där du bor, kom gärna fram och säg hej!

 

David och Henrik går över gården i jackor med Järfällahus logo på.
Henrik och David tittar in i ett källsorteringsrum.
Henrik står i ett trapphus och antecknar i ett block.